گفتگوی ویژه خبری با دبیر همایش
دکتر علیرضا کوهکن، دبیر همایش بینالمللی «نظام بینالملل، تحولات منطقهای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» با اعلام این خبر گفت: اولین دوره این همایش در سال ۱۳۹۲ شکل گرفت و اکنون این همایش با همکاری گروه روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبائی، انجمن روابط بینالملل این دانشگاه و تعدادی از نهادهایی که در حوزه سیاست خارجی و موضوع روابط بینالملل در جمهوری اسلامی ایران نقش دارند، برگزار میشود.
وی افزود: این همایش یک سال و نیم تا دو سال یکبار برگزار میشود که چهارمین دوره آن در آبانماه سال جاری برگزار خواهد شد.
دکتر کوهکن با بیان ویژگیها و امتیازات این همایش نسبت به گذشته خاطرنشان کرد کرد: از آنجایی که همایش توسط دانشگاه علامه طباطبائی و با حمایت بسیاری از نهادها و انجمنها و حوزههای تخصصی اجرایی مرتبط با سیاست خارجی برگزار میشود، از جهت تعداد شرکتکنندگان داخلی و تنوع و سطح علمی نیز بزرگترین همایش روابط بینالملل کشور محسوب میشود.
وی در ادامه چهارمین همایش بینالمللی نظام بینالملل، تحولات منطقهای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی را در عرصه امور علمی و آکادمیک در حوزه روابط بینالملل در کشور بینشیر خواند و اضافه کرد: این همایش به لحاظ تعداد شرکتکنندگان خارجی و سطح علمی آنها نیز بسیار قابل توجه است، بهطوری که ما در دوره گذشته میزبان حدود ۲۰ نفر از استادان خارجی از کشورهای متفاوت بودیم.
استاد روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: این موضوع باعث شده است تا همایش «نظام بینالملل، تحولات منطقهای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» به تدریج بتواند نه تنها در کشور بلکه در منطقه پیرامون نیز به عنوان یک همایش معتبر در حوزه روابط بینالملل شناخته شود.
وی در ادامه با اشاره به مدعوین داخلی و خارجی همایش پیش رو اذعان کرد: در این همایش علاوه بر کسانی که مقالات آنها برگزیده شده است، تعدادی سخنران ویژه شامل برخی از مقامات عالی رتبه کشور از حوزه وزارت خارجه، نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی هم حضور پیدا خواهند کرد؛ همچنین تعدادی از استادان برجسته از آلمان و روسیه نیز به عنوان سخنران ویژه حضور خواهند یافت.
کوهکن در رابطه با امتیازات در نظر گرفته شده برای محققان و پژوهشگران همایش نیز گفت: از آنجایی که این همایش از جمله همایشهای علمی و شناخته شده کشور است، مقالات برگزیده آن دیتابیس ISC Index میشوند، همچنین مقالاتی که بیشترین امتیاز را بیاورند به عنوان مقالات علمی_پژوهشی منتشر خواهند شد.
وی ادامه داد: البته ما هماکنون در حال رایزنی با وزارت علوم هستیم تا بتوانیم تمام مقالاتی را که نمره لازم را کسب کرده اند و در کتاب مجموعه مقالات به چاپ میرسند به عنولان مقالات علمی_پژوهشی لحاظ کنیم.
دکتر کوهکن در رابطه با ارائه راهکار در خصوص بحرانهای اخیر کشور در این همایش یادآور شد: ایده بنده از آغاز شروع این کار این بود که این همایشها نباید صرفاً به ارائه سخنرانیها و مجموعهای از مقالات محدود شود، از این رو بحثی را پیگیری کردم مبنی بر اینکه مهمترین کارهای ارائه شده را که قابلیت پیشنهاد برای حوزه اجرا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی را دارد به نهادهای مسئول ارائه شود.
وی افزود: این به این معناست که ما نامهای به وزارت خارجه میزنیم مبنی بر اینکه در همایش برگزار شده ایدههایی مطرح شده است که قابلیت کاربست در وزارت خارجه یا مجلس شورای اسلامی و یا دیگر نهادها را دارد.
دکتر کوهکن در ادامه افزود: این مسئله بازخورد بسیار خوبی هم داشته است بهطوری که بیشترین استقبال نهادهای اجرایی از برگزاری این همایش نیز همین موضوع بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این همایش با زحمات بسیار تعداد قابل توجهی از دوستان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میشود و ما امیدوار هستیم که روزی این همایش شناخته شده ترین محفل علمی برای جمع شدن اساتید داخلی و خارجی و صحبت راجع به سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران باشد.
گفتنی است همایش پیش رو در چهار محور «رهیافت نظری به سیاست خارجی»، «تحولات جهانی و سیاست جمهوری اسلامی ایران»، «تحولات منطقهای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران»، «دولت دوازدهم و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» و با حمایت امور بینالملل مجلس شورای اسلامی و مرکز استراتژیک ریاست جمهوری و همکاری دانشگاهها و سازمانهای فعال در عرصه سیاست خارجی برگزار میشود و مهلت ارسال مقالات به این همایش تا ۲۰ آبان ماه است.